Industriële Filters van Prismafilter Filterinstallaties
Terug naar het overzicht

Lasdampafzuiging voor de industrie

Bij laswerkzaamheden kunnen schadelijke dampen ontstaan. Deze schadelijke dampen bestaan uit gassen, stof en fijnstof van metaaloxiden. De Maximaal Aanvaarde Concentratie van een (schadelijke) stof, de MAC-waarde,  mag niet meer dan 1mg/m³ lucht zijn.  Prismafilter levert lasdampafzuiging voor de industrie om de lucht in uw bedrijf schoon te houden. Dit is belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers.


Efficiënt en doeltreffend

Prismafilter levert diverse soorten lasdampafzuigingen, die zowel voor buiten- als binnenopstelling geschikt zijn. De lasdampafzuigingen zijn uitgerust met de meest efficiënte filters die op de markt verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn ze voorzien van een clean on demand controller en een multifunctionele ventilatieregeling (MVR). Met de clean on demand controller kunt u de reiniging van de afzuiging aansturen op basis van data.

Hergebruik de warmte van uw lasdampafzuiging

Wanneer u een WarmteTerugWinsysteem (WTW) aan uw lasdampafzuiging koppelt, kunt u de warme laslucht hergebruiken voor verwarming in koudere dagen. De nog steeds warme en gefilterde laslucht wordt dan teruggevoerd naar de werkhal. Maak kennis met Prismafilter’s klimaatconditioneringssystemen op basis van warmte hergebruik en bespaar op uw energiekosten.

Toebehoren voor lasdampafzuiging

Prismafilter levert ook toebehoren voor diverse lasdampafzuiging systemen, zoals:

  • directe lasdampafzuiging systemen
  • verdringing systemen
  • telescoop lasdampafzuiging
  • mobiele lasdampafzuiging systemen.

Daarnaast hebben we toebehoren waaronder:

Aanvullende luchtwassers voor de industrie

Prismafilter levert behalve lasdampafzuiging systemen ook luchtwassers en biofilters voor de industrie. Luchtwassers en biofilters zuiveren schadelijke stoffen uit de lucht die tijdens productieprocessen in de productieomgeving onstaan.

Meer weten over lasdampafzuiging voor de industrie?

Neem voor meer informatie over lasdampafzuiging voor de industrie contact op met een van onze medewerkers. Bekijk ook onze oplossingen op het gebied van luchtwassers, fijnstof, pulse-jet filterinstallaties, silofilters en mobiele filterinstallaties.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht