Industriële Filters van Prismafilter Filterinstallaties

Mobiele filterinstallaties voor de industrie


Prismafilter levert mobiele filterinstallaties voor de industrie. Met name in de bouw en in werkplaatsen waar met afkortzagen en andere verspaningswerktuigen wordt gewerkt, zijn dit soort installaties onmisbaar.

De noodzaak voor filterinstallaties

Lasdamp, stof en rook zijn slecht voor de gezondheid en moeten niet ingeademd worden. Om mensen werkend in de industrie en het milieu gezond te houden is zuivere lucht dus een hoofdvoorwaarde. Mobiele filterinstallaties helpen bevuilde lucht in gesloten en niet gesloten ruimtes te zuiveren en lenen zich uitstekend voor situaties waarbij afzuiging op wisselende plekken nodig is. Bijvoorbeeld voor het afzuigen van (fijn)stof, slijpstof of dampen van lasrook.

Prismafilter mobiele filterinstallaties

Onze mobiele filterinstallaties hebben een 360°actieradius en zijn handig te verplaatsen door het basisframe met wielen. De flexibele afzuigarm van 3 meter zorgt ervoor dat de onzuivere lucht direct bij de bron wordt afgezogen, waardoor er zo min mogelijk onzuivere lucht ontsnapt. Dankzij de grote opvangcapaciteit en krachtige ventilator kan er veel lucht snel gereinigd worden. De filters die de lucht zuiveren zijn vervangbaar. De continue behandeling met pulse-jet technieken zorgt ervoor dat de zuigkracht van de mobiele filter goed blijft.

Nieuwe mobiele filterinstallatie in ontwikkeling

Prismafilter ontwikkelt op dit moment een nieuw type mobiele en compacte afzuiger, waarin filters zitten die in hoge mate zelfreinigend zijn en die zullen voldoen aan de strenge eis van 1 mg/Nm3 stofemissies.

Meer informatie over mobiele filterinstallaties voor de industrie

Wilt u meer weten over mobiele filterinstallaties voor de industrie? Neem contact op met onze medewerkers. Bekijk ook onze oplossingen voor lasdampafzuiging, pulse-jet filterinstallaties, silofilters en fijnstof.

 

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op