Agrarische luchtwassers Biologische Pluimveehouderij
Terug naar het overzicht

Biologische luchtwassers voor pluimveehouderij

Prismafilter levert biologische luchtwassers voor de pluimveehouderij. Wanneer u een biologische luchtwasser van Prismafilter installeert voldoet u aan de emissie wet- en regelgeving van de overheid terwijl u tegelijkertijd hetzelfde aantal pluimvee of meer pluimvee kunt (be)houden. Onze biologische luchtwassers reduceren ammoniakuitstoot tot wel 70%, behalen een geurreductie van tenminste 45% en een stofreductie tot maximaal 75% wat een verbetering van de luchtkwaliteit in uw omgeving bevorderd.


Hoe werkt een biologische luchtwasser?

Een biologische luchtwasser behandeld de uitgaande stallucht, waarbij ammoniak door middel van een filterpakket en waswater worden afgevangen. Het filterpakket in de biologische luchtwassers is zo gedimensioneerd waardoor er een groot aanstroom oppervlak wordt gecreëerd wat zich resulteert in een lage luchtweerstand binnen in de luchtwasser. Tijdens het behandelen van de uitgaande stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue besproeid met proceswater uit de luchtwasser. In dit proces wordt door middel van voorsproeiers fijnstof afgevangen en tevens geur gereduceerd en wordt ammoniak in de filterpakketten door middel van een bacteriecultuur omgezet in nitraat en nitriet. Door gebruik te maken van de juiste keuze van de pomp om de luchtwasser optimaal te laten functioneren is het verbruik van de elektriciteit minimaal. U bespaart dus op uw energiekosten en behaalt een zo hoog mogelijk rendement. Het is mogelijk om onze biologische luchtwassers te voorzien van een waterzuiveringssysteem.

Biologische luchtwasser BWL 2006.02.V2

De biologische luchtwasser voor de pluimveehouderij die Prismafilter levert is het type BWL 2006.02.V2. Deze luchtwasser zorgt voor een vermindering van de ammoniakuitstoot tot wel 70% en zorgt daarmee voor een forse verbetering van de stal- en luchtkwaliteit in pluimveehouderijen. Hierdoor daalt de uitstoot van ammoniak tot ruim onder de wettelijke grens en kunt u op een gezonde en verantwoorde manier dezelfde hoeveelheid of zelfs meer pluimvee houden. De biologische luchtwasser BWL 2006.02.V2 is geschikt voor het volgende pluimvee:

  • opfokhennen en -hanen van legrassen
  • legkippen en (groot-)ouderdieren van legrassen
  • (groot-)ouderdieren van vleeskuikens in opfok
  • (groot-)ouderdieren van vleeskuikens
  • vleeskuikens
  • ouderdieren van vleeskalkoenen in opfok (tot 6 weken en van 6 tot 30 weken)
  • ouderdieren van vleeskalkoenen
  • vleeskalkoenen
  • ouderdieren van vleeseenden
  • vleeseenden

Combineer met klimaatbeheersingssystemen en bespaar nog meer

Gebruik de warmte, welke geproduceerd wordt door de dieren uit uw pluimveestal. De geproduceerde warmte wordt opgevangen in het proceswater van de biologische luchtwasser. Deze warmte wordt omgezet door middel van een warmtepomp naar laag thermische warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en dergelijke van uw stal. Tevens is het mogelijk om deze warmte op te slaan in de SolarFreezer om later weer naar behoefte toe te passen in uw stal. Dit alles resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem voor pluimvee stallen.

Dataregistratie voor biologische luchtwassers

Wanneer u een Prismafilter biologische luchtwasser installeert bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw biologische luchtwasser. Controle vindt plaats aan de hand van het verplichte dataloggingsysteem. Het is mogelijk om het dataloggings- systeem door middel van een Cloud oplossing te verbinden met Prismafilter. Dit dataloggingsysteem houdt alle gewenste statussen automatisch voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service.

Werking van uw biologische luchtwasser in beeld

U kunt een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een biologische luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen.

Biologische luchtwassers in modulaire of bouwkundige uitvoering

Biologische luchtwassers voor stallen met pluimvee worden geleverd in een bouwkundige of een modulaire uitvoering. Daarbij levering Prismafilter ook chemische luchtwassers en Biofilters voor de pluimveehouderij.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht