Agrarische luchtwassers Varkenshouderij
Terug naar het overzicht

Chemische luchtwassers voor de varkenshouderij

Heeft u een varkenshouderij en bent u op zoek naar een chemische wasser om het stalklimaat te verbeteren? Dan zit u goed bij Prismafilter! Wanneer u een chemische luchtwasser voor de varkenshouderij van Prismafilter laat installeren in uw varkensstal voldoet u aan de emissie wet- en regelgeving van de overheid terwijl u tegelijkertijd hetzelfde aantal varkens of meer varkens kunt (be)houden.


Voordelen chemische wasser van Prismafilter

De chemische luchtwassers voor varkensstallen van Prismafilter reduceren ammoniak tot 95% en zorgen voor een geurreductie van maximaal 35% tot 40% wat een verbetering van de luchtkwaliteit in uw omgeving bevordert. Met de juiste pomp om de luchtwasser optimaal te laten functioneren, kunt u er bovendien voor zorgen dat het verbruik van de elektriciteit in uw varkensstal minimaal is. U kunt dus op uw energiekosten besparen en behaalt een zo hoog mogelijk rendement. Lees meer over energiemanagement.

Chemische luchtwasserDe werking van een chemische luchtwasser

Een chemische luchtwasser behandelt de uitgaande lucht van uw varkensstal, waarbij ammoniak, fijnstof en geur door middel van een filterpakket en waswater worden afgevangen. Het filterpakket in de chemische luchtwassers voor de varkenshouderij is zo gedimensioneerd dat er een groot aanstroom oppervlak wordt gecreëerd. Dit resulteert in een lage luchtweerstand binnen in de luchtwasser. Tijdens het behandelen van de uitgaande stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continu besproeid met proceswater uit de luchtwasser. In dit proces wordt zwavelzuur toegevoegd aan het proceswater. Doordat het ammoniak in contact komt met het proceswater en zwavelzuur wordt de uitstoot van de ammoniak verminderd. Ook heeft dit proces een reducerende werking op geur en fijnstof.

Soorten chemische luchtwassers voor de varkenshouderij

Onze chemische luchtwassers verbeteren het stalklimaat en de luchtkwaliteit in varkenshouderijen doordat ze zorgen voor een forse daling van de uitstoot van ammoniak. Doordat de ammoniakuitstoot en de uitstoot van geur- en fijnstoffen door de luchtwassers daalt tot onder de wettelijke grenzen, kunt u op een gezonde en verantwoorde wijze (meer) varkens houden.

Combinaties met energiemanagementsystemen

Wist u dat u de warmte, die geproduceerd wordt door de varkens uit uw stal, ook nuttig kunt gebruiken? De geproduceerde warmte kan worden opgevangen in het proceswater van de chemische luchtwasser. Deze warmte wordt omgezet door middel van een warmtepomp naar laag thermische warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en dergelijke van uw stal. Tevens is het mogelijk om deze warmte op te slaan in de SolarFreezer om later weer naar behoefte toe te passen in uw stal. Dit alles resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem voor varkensstallen.

Service en onderhoud aan chemische luchtwassers

Wanneer u een Prismafilter chemische luchtwasser installeert, bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan de chemische luchtwasser in uw varkensstal. Controle vindt plaats aan de hand van het verplichte dataloggingsysteem. Het is mogelijk om het dataloggingssysteem door middel van een Cloud oplossing te verbinden met Prismafilter. Dit dataloggingsysteem houdt alle gewenste statussen automatisch voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service.

Geen zorgen over controles

U kunt een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden aan de chemische luchtwasser van uw varkensstal. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen.

Chemische luchtwassers in bouwkundige of module uitvoering

Chemische luchtwassers voor de varkenshouderij worden geleverd in een bouwkundige of modulaire uitvoering. Daarbij levert Prismafilter ook biologische luchtwassers, biologische combiluchtwassers en chemische combiluchtwassers voor de varkenshouderij. Bekijk hier al onze luchtwassers.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht