Agrarische luchtwassers Luchtfiltering
Terug naar het overzicht

Inkomende lucht filteren

Filteren van bacteriën en virussen uit de binnenkomende lucht voordat ze uw dieren bereiken. Er komt dagelijks een flinke hoeveelheid lucht de stal binnen. In die lucht kunnen ziektekiemen zitten zoals het influenza virus, PRRS en Mycoplasma en dergelijke. Door de binnenkomende lucht te filteren kunnen stof en kleine deeltjes als ziektekiemen beperkt worden. Virussen zijn klein, zo is het influenza virus 0,08 – 0,12 micron, H1N1 0,06 – 0,13 micron, PRRS 0,05-0,065 micron en Mycoplasma 0,3 – 0,9 micron. Echter hebben virusdeeltjes de eigenschap om zich te hechten aan stofdeeltjes die 0,4 – 0,7 micron groot zijn. Deze stofdeeltjes maken het mogelijk dat ze toch kunnen worden afgevangen door filters. Bacteriën zijn groter en komen dus niet door het filtersysteem heen.


Tweetrapssysteem tegen bacteriën en virussen

Uw stal zal voorzien worden van een tweetraps filtersysteem.

  1. Trap 1 – Stoffilter. Deze type filters zijn in twee uitvoeringen te verkrijgen, voor eenmalig gebruik en uitwasbaar zodat deze meerdere keren bruikbaar is.
  2. Trap 2 – Fijnfilter tegen virussen. Het tweede filter is een fijnmazige filter dat de virussen zal filteren.

Energiezuinig en met lange standtijd

Met de huidige filtermaterialen en vormgeving van de filters zijn weerstand en hoge energiekosten enorm afgenomen. Dankzij moderne en hoogwaardige filtermaterialen is een langere standtijd gegarandeerd. Tevens bieden we verschillende metalen en kunststof inbouw frames aan voor diverse toepassingsmogelijkheden. Deze inbouwframes zijn gemakkelijk te installeren en zijn zeer gebruikersvriendelijk zodat vervanging van filters in een hand omdraai zijn gedaan.

Meer informatie over inkomende lucht filteren

Neem voor meer informatie over inkomende lucht filteren contact op met Prismafilter en vraag naar de mogelijkheden. Ontdek ook PHI technologie.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht