Agrarische luchtwassers Luchtwassers Rundvee
Terug naar het overzicht

Chemische luchtwasser rundvee

Prismafilter levert chemische luchtwassers voor de rundveehouderij. Wanneer u een chemische luchtwasser van Prismafilter installeert voldoet u aan de emissie wet- en regelgeving van de overheid terwijl u tegelijkertijd hetzelfde aantal koeien of meer koeien kunt (be)houden. Onze chemische luchtwassers reduceren ammoniak tot wel 65%.


De werking van een chemische luchtwasser

Chemische luchtwasser rundveeEen chemische luchtwasser behandeld de uitgaande stallucht, waarbij ammoniak, fijnstof en geur door middel van een filterpakket en waswater worden afgevangen. Het filterpakket in de chemische luchtwassers is zo gedimensioneerd waardoor er een groot aanstroom oppervlak wordt gecreëerd. Wat zich resulteert in een lage luchtweerstand binnen in de luchtwasser. Tijdens het behandelen van de uitgaande stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue besproeid met proceswater uit de luchtwasser. Tijdens dit proces wordt zwavelzuur toegevoegd aan het proceswater. Doordat het ammoniak in contact komt met het proceswater en zwavelzuur wordt de uitstoot van de ammoniak verminderd. Ook dit proces heeft een reducerende werking op geur en fijnstof. Door gebruik te maken van de juiste keuze van de pomp om de luchtwasser optimaal te laten functioneren is het verbruik van de elektriciteit minimaal. U bespaart dus op uw energiekosten en behaalt een zo hoog mogelijk rendement.

Combinaties met energiemanagement systemen

Gebruik de warmte, welke geproduceerd wordt door de koeien uit uw stal. De geproduceerde warmte wordt opgevangen in het proceswater van de chemische luchtwasser. Deze warmte wordt omgezet door middel van een warmtepomp naar laag thermische warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en dergelijke van uw stal. Tevens is het mogelijk om deze warmte op te slaan in de SolarFreezer om later weer naar behoefte toe te passen in uw stal. Dit alles resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem voor rundvee stallen.

Service en onderhoud aan chemische luchtwassers

Chemische luchtwasser rundveeWanneer u een Prismafilter chemische luchtwasser installeert bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw chemische luchtwasser. Controle vindt plaats aan de hand van het verplichte dataloggingsysteem. Het is mogelijk om het dataloggingsysteem door middel van een Cloud oplossing te verbinden met Prismafilter. Dit dataloggingsysteem houdt alle gewenste statussen automatisch voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service.

De werking van uw chemische luchtwasser in beeld

U kunt een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een chemische luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen.

Chemische luchtwassers in bouwkundige of module uitvoering

Chemische luchtwassers voor de rundveehouderij worden geleverd in een bouwkundige of module uitvoering. Daarbij levert Prismafilter ook biologische luchtwassers en chemische luchtwassers voor de kalverhouderij.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht