Agrarische luchtwassers Luchtwassers Rundvee
Terug naar het overzicht

Biologische luchtwasser kalveren

Prismafilter levert biologische luchtwassers voor stallen met kalveren. Wanneer u een biologische luchtwasser van Prismafilter installeert voldoet u aan de emissie wet- en regelgeving van de overheid terwijl u tegelijkertijd hetzelfde aantal kalveren of meer kalveren kunt (be)houden. Onze biologische luchtwassers reduceren ammoniakuitstoot tot wel 85%, behalen een geurreductie van tenminste 45% en een stofreductie tot maximaal 80% wat een verbetering van de luchtkwaliteit in uw omgeving bevorderd.


Hoe werkt een biologische luchtwasser?

biologische Luchtwasser varkenstalEen biologische luchtwasser behandeld de uitgaande stallucht, waarbij ammoniak door middel van een filterpakket en waswater worden afgevangen. Het filterpakket in de biologische luchtwassers is zo gedimensioneerd waardoor er een groot aanstroom oppervlak wordt gecreëerd. Wat zich resulteert in een lage luchtweerstand binnen in de luchtwasser. Tijdens het behandelen van de uitgaande stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue besproeid met proceswater uit de luchtwasser. In dit proces wordt door middel van voorsproeiers fijnstof afgevangen en tevens geur gereduceerd en wordt ammoniak in de filterpakketten door middel van een bacteriecultuur omgezet in nitraat en nitriet. Door gebruik te maken van de juiste keuze van de pomp om de luchtwasser optimaal te laten functioneren is het verbruik van de elektriciteit minimaal. U bespaart dus op uw energiekosten en behaalt een zo hoog mogelijk rendement. Het is mogelijk om onze biologische luchtwassers te voorzien van een waterzuiveringssysteem.

Biologische luchtwasser

De biologische luchtwasser zorgt voor verbetering van het stalklimaat en de luchtkwaliteit in kalverhouderijen met vleeskalveren. Dit type biologische luchtwasser zorgt namelijk voor een daling van de ammoniakuitstoot tot maar liefst 70%. De uitstoot van ammoniak daalt daardoor tot ruim onder de wettelijke grens. Dit betekent dat boerenbedrijven op een gezonde en verantwoorde manier (meer) kalveren kunnen houden.

Prismafilter beschikt over de volgende biologische luchtwassers voor kalveren:

  • Biologische luchtwasser BWL 2006.02.V6
  • Biologische luchtwasser BWL 2008.01.V6

Combineer met klimaatbeheersingssystemen

Gebruik de warmte, welke geproduceerd wordt door de kalveren uit uw stal. De geproduceerde warmte wordt opgevangen in het proceswater van de biologische luchtwasser. Deze warmte wordt omgezet door middel van een warmtepomp naar laag thermische warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en dergelijke van uw stal. Tevens is het mogelijk om deze warmte op te slaan in de SolarFreezer om later weer naar behoefte toe te passen in uw stal. Dit alles resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem voor stallen met kalveren.

Service en onderhoud aan biologische luchtwassers

Biologische luchtwasser kalverenWanneer u een Prismafilter biologische luchtwasser installeert bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw biologische luchtwasser. Controle vindt plaats aan de hand van het verplichte dataloggingsysteem. Het is mogelijk om het dataloggingsysteem door middel van een Cloud oplossing te verbinden met Prismafilter. Dit dataloggingsysteem houdt alle gewenste statussen automatisch voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service.

U kunt onverwachts een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een biologische luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen.

Biologische luchtwassers in bouwkundige of modulaire uitvoering

Biologische luchtwassers voor stallen met kalveren worden geleverd in een bouwkundige uitvoering of een modulaire uitvoering. Prismafilter levert ook chemische luchtwassers voor stallen met kalveren.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht