Agrarische luchtwassers Klimaatconditionering
Terug naar het overzicht

WarmteTerugWinning met een WTW warmtewisselaar

In combinatie met een luchtwasser heeft Prismafilter ook WarmteTerugWinning systemen in haar pakket. Deze systemen baseren zich op het feit dat de warmte die de stal produceert middels het ventilatiesysteem en/of de luchtwasser kan worden terug gewonnen voor dat deze de stal weer verlaat. Prismafilter heeft WarmteTerugWinning systemen die deze kostbare warmte kunnen terugwinnen uit ventilatielucht en waswater en u daarmee tot wel 65% op de energiekosten kan laten besparen.


Mogelijkheden van WarmteTerugWinning systemen

AIR2

De AIR2 unit is een compacte lucht/lucht warmtewisselaar die speciaal ontwikkeld is voor de pluimveesector en varkenssector. Met deze warmtewisselaar wordt verse koude buitenlucht opgewarmd door de warme stallucht. Dit systeem is toepasbaar voor zowel bestaande als nieuwe stallen.

Voordelen AIR2 unit

 • Compacte unit volledig vervaardigd uit kunststof met grote range aan luchtcapaciteiten;
 • Eenvoudig en efficiënt te reinigen;
 • Ruim 50% besparing op verwarmingskosten;
 • Verbetering van stalklimaat en strooiselkwaliteit;
 • Zeer onderhoudsarm en servicevriendelijk;
 • Unit is naast UV- en slagbestendig ook goed geïsoleerd tegen geluid en warmte;
 • Forse fijnstof- en ammoniakreductie.

Polycoil warmtewisselaar

De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek. PolyCoil warmtewisselaars geven een hoge energie overdracht. De volledig polymeer constructie maakt PolyCoil warmtewisselaars vuilbestendig, slagvast en volledig corrosiebestendig en flexibel in de montage. Vervuiling hecht simpelweg nauwelijks op het systeem en is eenvoudig te verwijderen. De PolyCoil warmtewisselaar is opgebouwd uit speciale nylon buisjes met dunne wanden en met een vergelijkbare warmte / koude wisseling als van een conventioneel aluminium systeem. De PolyCoil warmtewisselaar behoudt zijn rendement echter over vele jaren, dit in tegenstelling met de aluminium systemen die na enkele maanden door corrosie en aangroei al meer dan 10% van hun rendement verliezen. Door de anti-vervuiling en corrosie bestendigheid van de PolyCoil resulteert dit over tijd in een grote energie terugwinning c.q. besparing. De PolyCoil warmtewisselaars kunnen zowel in kunststof units alsmede bouwkundig worden geïntegreerd. In combinatie met een warmtepomp welke het water opwaardeert naar een temperatuur naar ca. 45 graden. Dit water kan dan gebruikt worden in de laag thermische verwarmingssystemen binnen uw bedrijf. U kunt dan denken aan een (vloer)verwarming in de stal, verwarmen van de binnenkomende lucht of opslag van de energie in de SolarFreezer.

Voordelen polycoil

 • Compacte unit volledig vervaardigd uit kunststof met grote range aan luchtcapaciteiten;
 • Minder aanhechting vuil, eenvoudig en efficiënt te reinigen;
 • Tot wel 65% besparing op verwarmingskosten;
 • Verbetering van stalklimaat en strooiselkwaliteit;
 • Zeer onderhoudsarm en servicevriendelijk;
 • Unit is naast UV- en slagbestendig ook goed geïsoleerd tegen geluid en warmte;
 • Makkelijke installatie.

RVS buizen warmtewisselaar

De RVS buizen warmtewisselaar is een robuuste warmtewisselaar met een hoge energie overdracht gecombineerd met flexibele montage mogelijkheden. De volledig RVS constructie maakt de warmtewisselaar vuilbestendig.

 

 

 

Bespaar op energie met onze warmteterugwinningsystemen

Doordat onze warmteterugwinningsystemen de warmte uit de fabrieken of stallen makkelijk kunnen hergebruiken, zijn deze uiteraard geschikt voor ondernemers die op energiekosten willen besparen. Een hele efficiënte manier hiervoor is de combinatie van een warmteterugwinningsysteem met ventilatie. De warme lucht die vrijkomt tijdens het ventileren wordt gebruikt om de frisse buitenlucht op een energiebesparende manier op te warmen voordat ze weer in de fabriekshallen of stallen terug wordt geblazen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Prismafilter om geïnformeerd te worden over de mogelijkheden van warmteterugwinning in uw fabriek of stal.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht