Industriële Filters van Prismafilter Industriële filterelementen
Terug naar het overzicht

Filterslangen voor de industrie

Schone lucht is belangrijk. Fijnstof en andere deeltjes in de lucht kunnen leiden tot diverse gezondheidsklachten en schade aan milieu, productiemiddelen en productieprocessen. Om industriële ruimtes, zoals producteruimtes, stofvrij te houden, kunt u onder andere filterslangen gebruiken. Filterslangen worden ook gebruik om de uitstoot van processstof en fijnstof te beperken. Prismafilter levert filterslangen voor de industrie.


Inzet en werking van filterslangen voor de industrie

Van de cementindustrie tot vuilverbranding, van houtverspaning tot de pigmentproductie en van de food industrie tot asfaltproductie; de filterslang is hét filterelement bij uitstek voor het filteren van stof. De filterslang werkt in veel gevallen als een dieptefiltraat. Het stof slaat neer op en in het filtermedium. Door het filteren wordt er een stofkoek gevormd op de filterslang. De bovenste stoflaag wordt gereinigd met behulp van perslucht van pulse-jet filterinstallaties.

Filterslangen voor ontstoffingsinstallaties

Filterslangen zitten in 90% van alle gevallen in een ontstoffingsinstallatie, bijvoorbeeld een droog filter of semi-droog filter. Prismafilter levert zowel kleinere aantallen filterslangen (10 stuks voor in een silofilter) als zeer grote aantallen (70.000 stuks voor in een meelmolen). De filterslangen van Prismafilter zijn leverbaar in diverse afmetingen en filtermedia. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Toebehoren bij filterinstallaties met filterslangen

Naast filterslangen heeft Prismafilter ook toebehoren voor uw industriële luchtwassers, zoals:

Meer informatie over filterslangen voor de industrie

Prismafilter heeft jarenlange ervaring met filterslangen en kent zo goed als alle OEM’s en toepassingen. Maak Prismafilter uw partner voor filterslangen en toebehoren. Indien gewenst
kunnen we u ontzorgen in het onderhoud. Wilt u meer weten over filterslangen voor de industrie? We adviseren u graag over het juiste filtermedium voor uw filterinstallatie. Neem
contact met ons op.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht