Agrarische luchtwassers Varkenshouderij
Terug naar het overzicht

Chemische combi luchtwassers voor de varkenshouderij

Maak kennis met de chemische combi luchtwassers voor de varkenshouderij van Prismafilter. Met onze chemische wasser is het mogelijk om aan de door de overheid gestelde emissie eisen te voldoen en tegelijkertijd hetzelfde aantal varkens of meer varkens te mogen houden. De emissie van de stal zal door de chemische combiluchtwasser verlagen. De chemische combiluchtwasser voor de varkenshouderij van Prismafilter reduceert ammoniakemissie namelijk tot wel 85%. Daarnaast dringt de chemische wasser geuren terug tot maximaal 45% en wordt de uitstoot van fijnstof tot 80% verminderd. Dit bevordert de luchtkwaliteit in uw varkensstal en uw omgeving.


Luchtwasser varkenstal   Drievoudige werking voor zuivere lucht

Een chemische combi luchtwasser voor de varkenshouderij bestaat uit drie gecombineerde wanden met filterpakketten. Hiermee wordt de lucht driemaal gezuiverd:

  1. Het eerste filterpakket vangt fijnstof af.
  2. Het tweede chemische filterpakket filtert ammoniak uit de lucht.
  3. Het derde filter is een biologisch filterpakket. Dit filterpakket dat bestaat uit wortelhout zorgt voor een aanmerkelijke geurreductie.

De werking van de chemische combi luchtwasser

Hoe werkt een chemische combiluchtwasser nu eigenlijk precies? Door het relatief grote aanstroomoppervlak van de filterpakketten in de chemische combi luchtwasser heeft het systeem een lage luchtweerstand. Tijdens de behandeling van de uitgaande stallucht, besproeien de procespompen de twee filterpakketten eerst continue met proceswater uit de combi luchtwasser. Tijdens de besproeiing in het eerste filterpakket mengt het proceswater zich met het fijnstof. Tijdens de besproeiing in het tweede filterpakket mengt zwavelzuur zich met het proceswater. Doordat de ammoniak in contact komt met het proceswater en het zwavelzuur wordt de uitstoot van de ammoniak verminderd. Door gebruik te maken van de juiste keuze pompen om de combi luchtwasser optimaal te laten functioneren, wordt er een minimale hoeveel elektriciteit verbruikt. U bespaart dus op uw energiekosten en behaalt een zo hoog mogelijk rendement.

Prismafilter heeft voor varkens de volgende chemische combi luchtwasser:

  • Chemische combi luchtwasser BWL 2007.01.V8
  • Chemische combi luchtwasser BWL 2011.08.V5

Combineer met klimaatbeheersingssystemen en bespaar nog meer

Gebruik de warmte, welke geproduceerd wordt door de dieren uit uw varkensstal. De geproduceerde warmte wordt opgevangen in het proceswater van de chemische combi luchtwasser. Deze warmte wordt omgezet door middel van een warmtepomp naar laag thermische warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en dergelijke van uw stal. Tevens is het mogelijk om deze warmte op te slaan in de SolarFreezer om later weer naar behoefte toe te passen in uw stal. Dit alles resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem voor varkensstallen.

Dataregistratie voor chemische combiluchtwassers

Wanneer u een Prismafilter chemische combi luchtwasser laat installeren bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw chemische combi luchtwasser. Controle vindt plaats aan de hand van het verplichte dataloggingsysteem. Het is mogelijk om het dataloggingsysteem door middel van een Cloud oplossing te verbinden met Prismafilter. Dit dataloggingsysteem houdt alle gewenste statussen automatisch voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service.

Controle chemische combi luchtwasser

U kunt een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een chemische combi luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen.

Chemische combi luchtwassers in bouwkundige uitvoering

Chemische combi luchtwassers voor varkenshouderijen worden geleverd in een bouwkundige uitvoering. Prismafilter levert ook biologische luchtwassers, biologische combi luchtwassers en chemische luchtwassers voor varkenshouderijen.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht