Agrarische luchtwassers Klimaatconditionering
Terug naar het overzicht

PadCooling

Bent u op zoek naar een prijsvriendelijk en eenvoudig toepasbaar systeem voor het creëren van een aangename en constante temperatuur in uw stal? Maak dan kennis met het PadCooling systeem van Prismafilter. Deze eco-filteroplossing verbetert het dierenwelzijn van varkens, rundvee, pluimvee en knaagdieren.


Waarom kiezen voor padcooling systemen?

Een te hoge staltemperatuur heeft negatieve gevolgen voor het stalklimaat. Vooral in de zomer zijn de effecten van een te warme stal te merken: dieren eten minder, de lactatie vermindert en de vruchtbaarheid neemt af. Daarnaast is een te warme stal natuurlijk ook niet prettig om zelf in te werken. Het PadCooling systeem van PrismaFilter is een prijsvriendelijk en eenvoudig toepasbaar systeem voor het creëren van een aangenaam en constant klimaat in stallen van pluimvee, rundvee, knaagdieren en varkens.

Hoe werken padcooling systemen?

Bij pad cooling worden pads geplaatst in de luchtinlaat van de stal. Deze pads worden continue bevloeid met water. Het water in de pads verdampt in de passerende lucht, waardoor de temperatuur in de stal daalt. De luchtvochtigheid neemt hierdoor iets toe waardoor, in combinatie met de koelere lucht, uw dieren prettiger kunnen ademen.

Voordelen PadCooling van Prismafilter

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor PadCooling van Prismafilter. Wij zetten de belangrijkste winstpunten van PadCooling voor u op een rij:

  • Hoge koelefficiëntie
  • Aangenaam en constant stalklimaat
  • Eenvoudige montage
  • Op elke stal toepasbaar
  • Lange levensduur
  • Onderhoudsarm

Prismafilter heeft diverse rekenvoorbeelden beschikbaar om u het effect van PadCooling te illustreren. Neem voor specifieke informatie over ons padcool systeem contact op met één van onze medewerkers.

Andere klimaatconditioneringssystemen van PrismaFilter

Naast ons PadCooling systeem hebben wij ook de Solar Freezer. Dit is een systeem dat energie uit warme stal- of buitenlucht onttrekt d.m.v. thermodynamische panelen. Deze energie kan op warme dagen ook gebruikt worden om de stallen te koelen. Ons WarmteTerugWinning systeem is juist bedoeld om de warme stallucht op te slaan voor de koudere dagen. Zo kunt u deze energie hergebruiken en bespaart u energiekosten. Daarnaast kunt u uw stal verkoelen door middel van nevelkoeling.

Meer weten over PadCooling

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van PadCooling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over ons pad cooling systeem.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht