Industriële luchtwassers van Prismafilter Filterinstallaties
Terug naar het overzicht

Pulse-jet filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert pulse-jet filterinstallaties voor de industrie. Dit type ontstoffingsfilter op basis van slangenfilters of patronenfilters wordt met regelmaat toegepast in de industriële sector.


Voordelen van Pulse-jet filterinstallaties

Patronenfilters hebben een relatief groot filteroppervlak in verhouding met de grootte van installatie waarin ze zich bevinden. De filters worden door middel van drukstoten van perslucht gereinigd, waardoor er een gelijkmatige airflow mogelijk blijft.

Hoe werkt een pulse-jet filterinstallatie?

Het bovendeel van de filter unit bestaat uit een eenheid met een geïntegreerde ventilator. Soms bestaat het bovendeel uit een uitwendige opgestelde ventilator met een schone luchtaansluiting. In het deel onder ventilator bevindt zich de plenum sectie waarin gereinigde lucht zich verplaatst naar de ventilator. Ook onder de ventilator bevindt zich de pulsejet reiniging die de slangenfilters of patronenfilters van de filterinstallatie reinigt. De filters worden in segmenten gereinigd met krachtige perslucht stoten. De perslucht wordt aangevoerd door ventielen die zijn verbonden met een afblaaspijp of cleaning wing. Zo wordt het overtollige stof van de filters gereinigd. In het onderste deel van de filterinstallatie vindt u de filterslangen of filterpatronen, maar ook de vuile luchtaansluiting en het stof verzamelpunt met afvoer. In de meest eenvoudige vorm bestaat deze uit een trechter met een emmer. Het is ook mogelijk om in plaats daarvan een draaisluis, schroef, pneumatisch systeem of klantspecifieke lossystemen te monteren. Alle voor het onderhoud belangrijke onderdelen zijn eenvoudig toegankelijk via de voorzijde van de filterinstallatie.

Prismafilter de specialist in pulse-jet filterinstallaties

Prismafilter is gespecialiseerd in complete pulse-jet installaties, variërend van 1000 tot 100.000 m3/h. We passen de pulse-jet filterinstallaties aan naar uw specificaties en benodigdheden. Via het Prismafilter data-logging systeem worden de gegevens van de uitstoot automatisch gemonitord. Mocht het nodig zijn dan staan we met onze 24/7 service voor u klaar. Ook als u losse vervangende onderdelen nodig hebt zoals filterslangen, filterpatronen, ventielen, filterkorven, filterbesturing kunt u een beroep doen op de expertise en materialen van Prismafilter.

Meer informatie over pulse-jet filterinstallaties voor de industrie

Wilt u meer weten over pulse-jet filterinstallaties voor de industrie, onderhoud of vervangende onderdelen voor pulse-jet filterinstallaties? Neem dan contact op met onze medewerkers. Bekijk ook onze oplossingen voor lasdampafzuiging, fijnstof, silofilters en mobiele filterinstallaties.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht