Industriële luchtwassers van Prismafilter Filterinstallaties
Terug naar het overzicht

Silofilters voor de industrie

Tijdens het vullen van silo’s ontsnapt er lucht met stof die belastend kan zijn voor het milieu. Prismafilter levert silofilters voor het ontluchten en onstoffen van silo’s. De silofilters filteren de ontsnappende lucht tijdens het vullen en ontlasten daarmee het milieu. Sensoren in het filterhuis zorgen ervoor dat het filter opmerkt dat de silo gevuld wordt zodat het silofilter op tijd in actie komt. Prismafilter biedt onderhoudsvriendelijke ontluchtingsfilters in RVS, geïntegreerde filtersturing en leverbaar met inlasring of montageflens. Ook leveren wij ook vervangingsfilters.


Stoffilters voor silo’s en beschikbare filterelementen

De stoffilters voor silo’s zijn leverbaar met diverse filterelementen. Welk filterelement uw silofilter nodig heeft is afhankelijk van:

  • het product in de silo,
  • het beladingsproces,
  • de ontluchting,
  • hoe de belading plaatsvindt,
  • en hoeveel lucht er wordt afgevoerd.

Wie bieden Polyester naaldvilt filterelementen, waaronder:

  • cassettes,
  • enveloppen,
  • zakken,
  • slangen en Polyestervlies filterelementen zoals patronen en poly-pleat elementen (platte patronen).

Ontvangstfilters en afzuigfilters

Silofilters bestaan in ontvangstfilters en afzuigfilters. Ontvangstfilters worden gebruikt bij een pneumatisch transport waarbij het product via een blower of compressor door een leidingsysteem naar het filter wordt geblazen. Afzuigfilters worden gebruikt voor het afzuigen van stof binnen uw silo. Het filtermedium van de silofilter wordt afgestemd op het product in de silo en de benodigde afzuigcapaciteit.

De werking van silofilters

Een contact of sensor in het filterhuis laat de filter weten dat de silo gevuld wordt. Het filterelement treedt dan in werking. Het stof wordt uit de lucht afgevangen en valt terug in de silo. Het filterelement wordt daarna gereinigd door het geïntegreerd perslucht reinigingssysteem.

De gemakken van een silofilter

Een silofilter zorgt voor gemak en een schonere lucht. Het filter heeft een hoge filtratie efficiëntie en lage emissie dankzij gecertificeerde filtermaterialen. Ook het onderhoud is eenvoudig en snel gebeurd. Een complete vervanging van filtermaterialen is met 1 persoon mogelijk in een paar minuten.

Meer informatie over silofilter van Prismafilter

We adviseren u graag over het juiste silofilters. Wilt u meer weten over de silofilters van Prismafilter? Neem dan contact met ons op. Prismafilter levert ook toebehoren voor filterinstallaties en luchtwassers, zoals ventielen, filterbesturing en ventilatieregeling.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht