Industriële Filters van Prismafilter Filterinstallaties
Terug naar het overzicht

Silofilters voor ontluchten

Prismafilter levert silofilters voor het ontluchten en ontstoffen van silo’s. De silofilters filteren de ontsnappende lucht tijdens het mechanisch of pneumatisch vullen van de silo. Prismafilter biedt onderhoudsvriendelijke ontluchtingsfilters in kunststof of RVS met inlasring of montageflens. Ook leveren wij ook vervangingsfilters.


Stoffilters voor silo’s en beschikbare filterelementen

De stoffilters voor silo’s zijn leverbaar met diverse filterelementen. Welk filterelement uw silofilter nodig heeft is afhankelijk van:

  • het product in de silo;
  • het beladingsproces;
  • de ontluchting;
  • hoeveel lucht er wordt afgevoerd.

De werking van silofilters

De silofilter werkt als volgt: Een contact of sensor in het filterhuis laat de filter weten dat de silo gevuld wordt. Het filterelement treedt dan in werking. Het stof wordt uit de lucht afgevangen en valt terug in de silo. Het filterelement wordt daarna gereinigd door het geïntegreerd perslucht reinigingssysteem.

De gemakken van een silofilter

Een silofilter zorgt voor gemak en een schonere lucht. Het filter heeft een hoge filtratie efficiëntie en lage emissie dankzij gecertificeerde filtermaterialen. Ook het onderhoud van de silofilter is eenvoudig en snel gebeurd. Een complete vervanging van filtermaterialen is met 1 persoon mogelijk in een paar minuten.

Meer informatie over silofilter van Prismafilter

Wilt u meer weten over de inzet van silofilters voor de ontluchting en het ontstoffen van uw silo? We adviseren u graag over het juiste silofilters voor uw project. Neem contact met ons op. Prismafilter levert ook toebehoren voor filterinstallaties en luchtwassers, zoals ventielenfilterbesturing en ventilatieregeling.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht