Industriële Filters van Prismafilter Toebehoren
Terug naar het overzicht

Industriële filterbesturing voor filterinstallaties

Frisse lucht is belangrijk voor mens en dier. Daarom maakt Prismafilter filterinstallaties voor de industrie en de agrarische sector. Om de reiniging van filters in de filterinstallaties goed en automatisch aan te kunnen sturen is filterbesturing nodig waarop u kunt vertrouwen. Bij Prismafilter kunt u service krijgen op de filterbesturing van uw filterinstallatie. Ook vervangen we de filterbesturing van uw filterinstallatie als dat nodig mocht zijn.


Filterbesturing bij pulse-jet filters

Van nagenoeg elke pulse-jet filter wordt de reiniging van de filters door middel van een filterbesturing of een filter controller bestuurd. Dat betekent dat u niet zelf hoeft te controleren of de filters gereinigd moeten worden; dat regelt de filterbesturing. Met een optimale filterbesturing haalt u altijd het meeste rendement uit de filters van uw filterinstallaties. Een schone filter, dankzij een goedwerkende filterbesturing, zorgt ervoor dat u op de werkplaats, maar ook dieren in dichte stallen schone lucht kunnen blijven ademen.

Hoe werkt filterbesturing?

Filterbesturing werkt door het meten van de drukval over het filter. Anders gezegd wordt de druk, vaak in Pa of KPa, zowel aan de vuile zijde als aan de schone zijde van het filter gemeten. De druk aan de vuile zijde en de schone zijde van het filter verschilt. Dit verschil noemt men de drukval of het drukverschil. Wanneer het verschil een bepaalde vooraf ingestelde grens bereikt, dan zal de filterbesturing het (pulse jet) reinigingssysteem in werking zetten.

Meer informatie over filterbesturing voor filterinstallaties in de industrie

Wilt u meer weten over service op industriële filterbesturing of over het plaatsen van een nieuwe filterbesturing door Prismafilter? Neem dan contact op met onze medewerkers. Bekijk ook onze toebehoren voor filterinstallaties zoals ventilatieregeling, filterkorven en ventielen.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht