Klimaatconditionering

Klimaatconditionering voor agrarische sector

Prismafilter heeft jarenlange ervaring met klimaatconditionering voor de agrarische sector. Door de warmte, welke door de dieren wordt geproduceerd op te vangen, haalt u het maximale uit uw luchtwasser. Dit alles kan in combinatie met WarmteTerugWinning, SolarFreezer en PadCooling en resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem.


Nevelkoeling

Een goed stalklimaat is belangrijk voor de gezondheid van uw vee. Naast de luchtkwaliteit die u kunt verbeteren met onze luchtwassers, is ook de temperatuur in de stal van invloed op het welzijn van uw dieren. Wanneer de temperatuur in een stal te hoog oploopt, kan dit hittestress veroorzaken. Dit heeft een negatieve invloed op de gezondheid en productiviteit van de dieren. Tijdens warme dagen kan een temperatuurverlaging van 4 tot 5 °C grote problemen voorkomen. Nevelkoeling is een zeer geschikte methode om de temperatuur in uw stallen te verlagen.

Lees Meer
WarmteTerugWinning met een WTW warmtewisselaar

In combinatie met een luchtwasser heeft Prismafilter ook WarmteTerugWinning systemen in haar pakket. Deze systemen baseren zich op het feit dat de warmte die de stal produceert middels het ventilatiesysteem en/of de luchtwasser kan worden terug gewonnen voor dat deze de stal weer verlaat. Prismafilter heeft WarmteTerugWinning systemen die deze kostbare warmte kunnen terugwinnen uit ventilatielucht en waswater en u daarmee tot wel 65% op de energiekosten kan laten besparen.

Lees Meer
SolarFreezer

Prismafilter maakt stallen nog energiezuiniger met de SolarFreezer Large. U kunt met dit systeem opgeslagen energie uit uw stallen inzetten op de momenten dat het nodig is. De Solar Freezer geeft extra energie af op koudere dagen, bijvoorbeeld voor stalvloer verwarming. De Large versie is geschikt voor stallen met een gasverbruik van 3,000> m3.

Lees Meer
PadCooling

Bent u op zoek naar een prijsvriendelijk en eenvoudig toepasbaar systeem voor het creëren van een aangename en constante temperatuur in uw stal? Maak dan kennis met het PadCooling systeem van Prismafilter. Deze eco-filteroplossing verbetert het dierenwelzijn van varkens, rundvee, pluimvee en knaagdieren.

Lees Meer
Energiemanagement

Werk aan het energiemanagement in uw stallen voor rundvee, pluimvee, varkens en knaagdieren. Want het verloren gaan van vrijgekomen energie is zonde! In samenwerking met meerdere bedrijven en verschillende technieken is Prismafilter in staat om de energie zoals warmte en elektrisch zo te managen dat kostendekkend het maximale wordt benut.

Lees Meer