Agrarische luchtwassers Klimaatconditionering
Terug naar het overzicht

SolarFreezer

Prismafilter maakt stallen nog energiezuiniger met de SolarFreezer Large. U kunt met dit systeem opgeslagen energie uit uw stallen inzetten op de momenten dat het nodig is. De Solar Freezer geeft extra energie af op koudere dagen, bijvoorbeeld voor stalvloer verwarming. De Large versie is geschikt voor stallen met een gasverbruik van 3,000> m3.


Energiebronnen van de Solar Freezer

De SolarFreezer Large bestaat uit een systeem met:

  • modulerende warmtepomp,
  • thermodynamische panelen van EnergyPanel,
  • en een warmtebuffer (waterzak).

De SolarFreezer onttrekt energie aan de warme stallucht en/of buitenlucht met de thermodynamische panelen. Deze energie wordt opgeslagen in de buffer als een soort accu. De SolarFreezer is inzetbaar in stallen met varkens, pluimvee, knaagdieren en rundvee. De SolarFreezer is een uniek energie opslaghulpmiddel en kan worden gebruikt voor warmteopslag, maar ook als koudebron in warme dagen.

De werking van de SolarFreezer

Het SolarFreezer systeem maakt gebruik van het natuurkundig proces waarbij veel energie vrijkomt tijdens de overgang van water naar ijs. De vrijgekomen warmte wordt opgeslagen in een warmtebuffer. Hierdoor ontstaat schaafijs. De substantie in de SolarFreezer wordt via een speciale warmtepomp tot -15 graden afgekoeld. Daarbij komt zeer veel warmte vrij welke kan worden gebruikt voor het verwarmen van uw stal. Het ijs in de warmtebuffer wordt weer ontdooit met de warmte uit de luchtwasser. Zodra er behoefte aan thermische energie is, maar er wordt geen of te weinig energie beschikbaar is van de collectoren, dan wordt energie onttrokken van de bufferzak met behulp van de warmtepomp.

Voordelen van de SolarFreezer

De SolarFreezer brengt het gasverbruik van uw stal terug tot 0. Dit systeem is C02 neutraal, aardgasvrij en gaat uit van een 100% natuurlijke werking. U heeft daarbij ook geen vergunningen nodig, het systeem heeft monitoring op afstand en het is plug & play ready.

SolarFreezer kosten

De kosten van een SolarFreezer zijn afhankelijk van uw specifieke omstandigheden, net zoals de grootte van uw stal en uw gasgebruik. Daarom is het niet mogelijk om de exacte SolarFreezer kosten te kunnen berekenen zonder rekening te houden met de individuele informatie over uw stal en uw doelstellingen. Graag geven wij u advies op maat voor uw vragen, de mogelijkheden en de kosten van de  SolarFreezer installaties in uw stal.

Meer informatie over SolarFreezer

Neem voor meer informatie over de SolarFreezer contact op met onze medewerkers. Bekijk ook de mogelijkheden van WarmteTerugWinning, PadCooling en energiemanagement.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht