Filterinstallaties

Filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter bouwt filterinstallaties voor de industrie, waaronder fijnstof filterinstallaties, lasdampafzuiging, pulse-jet filterinstallaties, silofilters en mobiele filterinstallaties. We kunnen met onze filterinstallaties emissies van kleiner dan 1mg/Nm3 garanderen. Prismafilter filterinstallaties werken met drukvaten met perslucht en een tweetal ventielen. De perslucht veroorzaakt een drukpuls die de filters direct reinigt, waardoor het effect van de filterinstallaties optimaal blijft. Houd uw werkplekken en het milieu gezond met Prismafilter filterinstallaties.


Fijnstof filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert fijnstof filterinstallaties voor de industrie. Van laswerkplaatsen tot en met de zware staalindustrie en de kolengestookte centrales. Prismafilter heeft voor al deze fijnstof producerende industrieën fijnstof filterinstallaties.

Lees Meer
Lasdampafzuiging voor de industrie

Bij laswerkzaamheden kunnen schadelijke dampen ontstaan. Deze schadelijke dampen bestaan uit gassen, stof en fijnstof van metaaloxiden. De Maximaal Aanvaarde Concentratie van een (schadelijke) stof, de MAC-waarde,  mag niet meer dan 1mg/m³ lucht zijn.  Prismafilter levert lasdampafzuiging voor de industrie om de lucht in uw bedrijf schoon te houden. Dit is belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers.

Lees Meer
Pulse-jet filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert pulse-jet filterinstallaties voor de industrie. Dit type ontstoffingsfilter op basis van slangenfilters of patronenfilters wordt met regelmaat toegepast in de industriële sector.

Lees Meer
Silofilters voor ontluchten

Prismafilter levert silofilters voor het ontluchten en ontstoffen van silo’s. De silofilters filteren de ontsnappende lucht tijdens het mechanisch of pneumatisch vullen van de silo. Prismafilter biedt onderhoudsvriendelijke ontluchtingsfilters in kunststof of RVS met inlasring of montageflens. Ook leveren wij ook vervangingsfilters.

Lees Meer
Mobiele filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert mobiele filterinstallaties voor de industrie. Met name in de bouw en in werkplaatsen waar met afkortzagen en andere verspaningswerktuigen wordt gewerkt, zijn dit soort installaties onmisbaar.

De noodzaak voor filterinstallaties

Lasdamp, stof en rook zijn slecht voor de gezondheid en moeten niet ingeademd worden. Om mensen werkend in de industrie en het milieu gezond te houden is zuivere lucht dus een hoofdvoorwaarde. Mobiele filterinstallaties helpen bevuilde lucht in gesloten en niet gesloten ruimtes te zuiveren en lenen zich uitstekend voor situaties waarbij afzuiging op wisselende plekken nodig is. Bijvoorbeeld voor het afzuigen van (fijn)stof, slijpstof of dampen van lasrook.

Prismafilter mobiele filterinstallaties

Onze mobiele filterinstallaties hebben een 360°actieradius en zijn handig te verplaatsen door het basisframe met wielen. De flexibele afzuigarm van 3 meter zorgt ervoor dat de onzuivere lucht direct bij de bron wordt afgezogen, waardoor er zo min mogelijk onzuivere lucht ontsnapt. Dankzij de grote opvangcapaciteit en krachtige ventilator kan er veel lucht snel gereinigd worden. De filters die de lucht zuiveren zijn vervangbaar. De continue behandeling met pulse-jet technieken zorgt ervoor dat de zuigkracht van de mobiele filter goed blijft.

Nieuwe mobiele filterinstallatie in ontwikkeling

Prismafilter ontwikkelt op dit moment een nieuw type mobiele en compacte afzuiger, waarin filters zitten die in hoge mate zelfreinigend zijn en die zullen voldoen aan de strenge eis van 1 mg/Nm3 stofemissies.

Meer informatie over mobiele filterinstallaties voor de industrie

Wilt u meer weten over mobiele filterinstallaties voor de industrie? Neem contact op met onze medewerkers. Bekijk ook onze oplossingen voor lasdampafzuiging, pulse-jet filterinstallaties, silofilters en fijnstof.

 

Lees Meer