Industriële luchtwassers van Prismafilter Filterinstallaties
Terug naar het overzicht

Pulse-jet filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert pulse-jet filterinstallaties voor de industrie. Dit type ontstoffingsfilter met slangenfilters of patronen filters wordt industrieel het meest toegepast. Het voordeel van patronenfilters in het algemeen is met een relatieve grote filteroppervlak kan worden behaald in een relatief kleine installatie. De filters worden door middel van persluchtdrukstoten gereinigd om een constante airflow te behouden.


Werking pulse-jet filterinstallatie

Het bovendeel van de filter-unit bestaat uit een eenheid met geïntegreerde ventilator of een uitwendige opgestelde ventilator geplaatst en een schone luchtaansluiting. In het deel onder ventilator bevindt zich de plenumsectie van gereinigde lucht naar de ventilator. Ook bevindt zich hier de pulsejet reiniging welke de slangenfilters of patronenfilters van de filterinstallatie reinigt. De filters worden gesegmenteerd gereinigd door middel van ventielen zodat perslucht via de afblaaspijp of cleaning wing met grote kracht de filters wordt ingeblazen. Zo wordt het overtollige stof van de filters gereinigd.

In het onderste deel van de filterinstallatie bevinden zich de filterslangen of filterpatronen, de vuile lucht aansluiting en het stofverzamelpunt met afvoer. In de meest eenvoudige vorm bestaat hij uit een trechter met emmer. Het is ook mogelijk een draaisluis, schroef, pneumatisch systeem of klantspecifieke lossystemen te monteren. Alle voor het onderhoud belangrijke onderdelen zijn via de voorzijde eenvoudig toegankelijk.

Prismafilter voor pulse-jet filterinstallaties

Prismafilter produceert complete pulse-jet installaties, variërend van 1000 tot 100.000 m3/h.
Prismafilter levert pulse-jet filterinstallaties volgens uw specificaties en wensen. Onze eigen geprogrammeerde regeltechniek kan worden voorzien van data-logging waardoor de gegevens van de uitstoot automatisch worden gemonitord. Indien nodig staan we met onze 24/7 service voor u klaar met ondersteuning voor uw fijnstof filterinstallatie. Daarnaast leveren wij ook filterslangen, filterpatronen, ventielen, filterkorven, filterbesturing en nog meer zoals vervangingsonderdelen van bestaande filterinstallaties.

Meer informatie over pulse-jet filterinstallaties voor de industrie

Neem voor meer informatie over pulse-jet filterinstallaties voor de industrie contact op met onze medewerkers. Bekijk ook onze oplossingen voor lasdampafzuiging, fijnstof, silofilters en mobiele filterinstallaties.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht