Luchtfiltering

Luchtfiltering voor agrarische bedrijven

Prismafilter versterkt biosecurity met luchtfiltering voor agrarische bedrijven. Interne biosecurity en externe biosecurity zijn niet meer weg te denken in de moderne veehouderij. Externe biosecurity is het beperken van de insleep van ziektekiemen op het bedrijf. Ziektekiemen komen op het bedrijf door ongedierte, mensen, aanvoer van dieren, materialen, vervoermiddelen en binnenkomende lucht. Prismafilter heeft diverse mogelijkheden om de insleep van ziektekiemen via binnenkomende lucht te beperken. Bijvoorbeeld met PHI Technolgie.


PHI Technologie

Voor een optimale zuivering van de lucht in en om uw stal heeft Prismafilter een reinigingssysteem met PHI Technologie op de markt gebracht. Dit innovatieve en unieke systeem reinigt de lucht van schadelijke schimmels, bacteriën en virussen. Daarnaast heeft het Prismafilter PHI-Reinigingssysteem een positieve werking op de reductie van geuren en chemische verbindingen zoals ammoniak en CO2, rook en dergelijke.

Lees Meer
Inkomende lucht filteren

Filteren van bacteriën en virussen uit de binnenkomende lucht voordat ze uw dieren bereiken. Er komt dagelijks een flinke hoeveelheid lucht de stal binnen. In die lucht kunnen ziektekiemen zitten zoals het influenza virus, PRRS en Mycoplasma en dergelijke. Door de binnenkomende lucht te filteren kunnen stof en kleine deeltjes als ziektekiemen beperkt worden. Virussen zijn klein, zo is het influenza virus 0,08 – 0,12 micron, H1N1 0,06 – 0,13 micron, PRRS 0,05-0,065 micron en Mycoplasma 0,3 – 0,9 micron. Echter hebben virusdeeltjes de eigenschap om zich te hechten aan stofdeeltjes die 0,4 – 0,7 micron groot zijn. Deze stofdeeltjes maken het mogelijk dat ze toch kunnen worden afgevangen door filters. Bacteriën zijn groter en komen dus niet door het filtersysteem heen.

Lees Meer