Agrarische luchtwassers Varkenshouderij
Terug naar het overzicht

Chemische combi luchtwassers voor de varkenshouderij

Maak kennis met Prismafilter chemische combi luchtwassers voor de varkenshouderij. Met een chemische combiluchtwasser achter uw varkensstal is het mogelijk om aan de door de overheid gestelde emissie eisen hetzelfde aantal varkens of meer varkens te (be)houden. De emissie van de stal zal door de chemische combiluchtwasser verlagen. De chemische combiluchtwasser van Prismafilter reduceert ammoniakemissie tot wel 85%, dringt geuren terug tot maximaal 75% en fijnstof tot 80% wat een verbetering van de luchtkwaliteit in uw omgeving bevorderd.


prismafilter-luchtwasser-3Drievoudige werking voor zuivere lucht

  1. Een chemische combi luchtwasser bestaat uit drie gecombineerde was wanden met filterpakketten.
    Het eerste filterpakket vangt fijnstof af waardoor de lucht zuivert tot een maximaal resultaat.
  2. Het tweede chemische filterpakket filtert ammoniak uit de lucht.
  3. Het derde filter is een biologische filterpakket dat bestaat uit wortelhout welke zorgt voor een aanmerkelijke geurreductie.

De werking van de chemische combi luchtwasser

Door het relatief grote aanstroomoppervlak van de filterpakketten in de chemische combi luchtwasser heeft het systeem een lage luchtweerstand. Tijdens de behandeling van de uitgaande stallucht, besproeien de procespompen de eerst twee filterpakketten continue met proceswater uit de combi luchtwasser. Tijdens de besproeiing in het eerste filterpakket mengt het proceswater zich met het fijnstof. Tijdens de besproeiing in het tweede filterpakket mengt zwavelzuur zich met het proceswater. Doordat het ammoniak in contact komt met het proceswater en zwavelzuur wordt de uitstoot van de ammoniak verminderd. Door gebruik te maken van de juiste keuze van de pompen om de combi luchtwasser optimaal te laten functioneren is het verbruik van de elektriciteit minimaal. U bespaart dus op uw energiekosten en behaalt een zo hoog mogelijk rendement.

Combineer met klimaatbeheersingssystemen en bespaar nog meer

Gebruik de warmte, welke geproduceerd wordt door de dieren uit uw varkensstal. De geproduceerde warmte wordt opgevangen in het proceswater van de chemische combi luchtwasser. Deze warmte wordt omgezet door middel van een warmtepomp naar laag thermische warmte voor bijvoorbeeld vloerverwarming, geconditioneerde luchtinlaat en dergelijke van uw stal. Tevens is het mogelijk om deze warmte op te slaan in de SolarFreezer om later weer naar behoefte toe te passen in uw stal. Dit alles resulteert in een besparing op uw energieverbruik. Vraag vrijblijvend bij één van de medewerkers van Prismafilter naar de mogelijkheden van dit efficiënte klimaatbeheersingssysteem voor varkensstallen.

Dataregistratie voor chemische combiluchtwassers

Wanneer u een Prismafilter chemische combi luchtwasser installeert bieden wij u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een monteur van Prismafilter voert dan minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uit aan uw chemische combi luchtwasser. Controle vindt plaats aan de hand van het verplichte dataloggingsysteem. Het is mogelijk om het dataloggingsysteem door middel van een Cloud oplossing te verbinden met Prismafilter. Dit dataloggingsysteem houdt alle gewenste statussen automatisch voor u bij. In het geval van storingen biedt Prismafilter algehele service.

De werking van uw chemische combi luchtwasser in beeld

U kunt een controlebezoek krijgen van de handhaving. Met een chemische combi luchtwasser van Prismafilter hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Na de jaarlijkse onderhoudscontrole leveren onze monteurs u een statusrapport aan van de verrichte controle en werkzaamheden. Deze kunt u indien nodig bij een controle overleggen.

Chemische combi luchtwassers in bouwkundige uitvoering

Chemische combi luchtwassers voor varkenshouderijen worden geleverd in een bouwkundige uitvoering. Prismafilter levert ook biologische luchtwassers, biologische combi luchtwassers en chemische luchtwassers voor varkenshouderijen.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht