Agrarische luchtwassers Pluimveehouderij
Terug naar het overzicht

Biofilters van Prismafilter

Wilt u op een vernieuwende en milieuvriendelijke manier de uitstoot van uw dierhouderij terugbrengen? Kies dan voor biofilters van Prismafilter. Biofilters worden gebruikt in biologische luchtwassers voor stallen met pluimvee, kalveren, varkens en knaagdieren.


Waarom kiezen voor een biofilter?

Biofilters werken met filterende elementen die uit de natuur komen, zoals houtsnippers, kokosschalen in combinatie met micro-organismen en schimmels. In biofilters worden chemicaliën gebruikt tijdens het reinigen van de lucht en dat is beter voor het milieu. Daarbij is een biofilter zeer geschikt voor het zuiveren van lucht over grote oppervlakken en gaat het filter, afhankelijk van de situatie, één tot tien jaar mee.

De werking van een biofilter

Wanneer een biofilter verontreinigde lucht reinigt, dan wordt de vieze lucht aan de onderkant van het biofilter aangevoerd en door een bed van bijvoorbeeld houtsnippers met microben naar boven gestuurd. De microben in de houtsnippers gebruiken de vieze lucht als voedsel. Na een enige tijd komt de schone lucht aan de bovenkant er weer uit.

Omgevingsfactoren voor een goed werkend biofilter

Een goed werkend biofilter is afhankelijk van een aantal voorwaarden. Het is belangrijk dat de omgeving van een biofilter niet te koud of warm is, of te droog of nat, want dat beïnvloed de goede werking van de culturen die in het filter leven. De lucht moet gelijkmatig door het filter kunnen stromen. Ook mag de vervuiling in de lucht niet giftig zijn voor de micro-organismen, anders sterven ze en houdt de werking van het filter op. Vraag Prismafilter gerust om advies voor een optimale werking van uw biofilter.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het inzetten biofilters van Prismafilter en hoe ze uw stallen en omgeving op een milieuvriendelijke manier kunnen voorzien van schone lucht? Neem dan contact op met onze medewerkers. We helpen u graag met advies op maat en het plaatsen van effectieve biofilters.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht