Zuurpomp luchtwasser repareren
Terug naar het overzicht

Zuurpomp luchtwasser repareren

Is de zuurpomp en/ of een van de zuurleidingen in uw luchtwasser stuk? Prismafilter ondersteunt u bij de reparatie van de zuurpomp en bijbehorende zuurleidingen. U bent bij Prismafilter welkom voor advies, vervangende onderdelen en een volledige service van uw luchtwasser.


Over de zuurpomp

De zuurpomp pompt zwavelzuur naar het proceswater van de luchtwasser. Het zwavelzuur bindt de afgevangen ammoniak en maakt er ammoniumsulfaat van welke bij een bepaalde verzadiging wordt gespuid en afgevoerd naar de spuisilo. Zwavelzuur is een gevaarlijke stof, daarom moet de leiding waar het zuur doorheen gaat altijd in goede staat zijn. Voor extra bescherming is de leiding in een stevige mantelbuis gelegd, met daarop meerdere veiligheidspictogrammen.

U vindt de zuurpomp op een muurplaat met trekontlasting van de zuurleiding. Er kan als constructie ook gekozen worden voor een veilige dichte kast (Varibox) met lekbak. Hier aan vast zit een lekdetectiesysteem met schakelcontact welke kan worden ingelezen in de besturingscomputer. Op de zuurpomp worden drie zuur slangen aangesloten, namelijk een aanzuigslang, ontluchtslang, een valbuis en een persslang.

Symptomen van een kapotte zuurpomp

Wanneer het systeem een lekkage constateert, dan valt de pomp uit en wordt er een alarm gegenereerd. Neemt u een alarm waar, bel dan met Prismafilter.

Met welke onderdelen is de zuurpomp gekoppeld?

Een zuurpomp is gekoppeld met andere systemen en onderdelen binnen de luchtwasser. Het kan daarom voorkomen dat een defect in de zuurpomp een andere oorsprong heeft dan dit onderdeel. De zuurpomp is gekoppeld/ werkt samen met:

  • zuurkast
  • pH-sensor
  • aanzuigslang
  • ontluchtingsslang
  • persslang
  • valbuis

Service bij defecte zuurpomp van uw luchtwasser

Werkt uw luchtwasser niet meer naar behoren en vermoedt u dat de zuurpomp of aanverwante systemen defect zijn? Prismafilter beschikt over een 24/7 servicedienst met gekwalificeerde, gecertificeerd medewerkers die ervaring hebben met diverse zuurpompfabrikanten. Tevens hebben we bij deze fabrikanten goede inkoopcondities. Neem voor reparaties en vervangende onderdelen contact met ons op of bel: 0544 379 084.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht