Waterniveausensor luchtwasser repareren
Terug naar het overzicht

Waterniveausensor luchtwasser repareren

Vermoedt u dat de waterniveausensor van uw luchtwasser stuk is? Prismafilter ondersteunt en faciliteert u bij de reparatie van de waterniveausensor. U bent bij Prismafilter welkom voor advies, vervangende onderdelen en een volledige service van uw luchtwasser.


Over de waterniveausensor

Een waterniveausensor houdt steeds in de gaten of het waterniveau in de luchtwasser op peil is. Indien dit niet het geval is zorgt de waterniveausensor ervoor dat het water aangevuld wordt. Afhankelijk van het luchtwassysteem zijn er 2 soorten sensoren; sensoren op basis van radar en sensoren op basis van drukmeting.

Hoe werkt het waterniveausensor

De waterniveaumeter meet het niveau van het water in de luchtwasser met behulp van een waterniveausensor. Deze meter hangt in een beschermbuis in het water en bevat een RVS pen met sonde. De sonde stuurt via de pen een hoogfrequent signaal naar het water. Van daaruit kan de sensor meten hoe het met het niveau van het water gesteld is en zonodig bijvullen. Wanneer de luchtwasser wordt bijgevuld zorgt het schone water er tegelijkertijd voor dat eventueel aanwezige aanslag op de sonde en sensor wordt weggespoeld. Tijdens het spoelen zijn daardoor de metingen tijdelijk niet betrouwbaar, daarom wordt tijdens het spoelen de meting even onderbroken. Dit duurt maximaal 1 minuut. De spoelingen worden net zo lang herhaald tot het gewenste waterniveau bereikt is.

Sensoren op basis van druk

Er zijn ook waterniveausensoren in luchtwassers ingebouwd die werken op basis van drukmeting. bijvoorbeeld de KVNM100 en de KVNM250. Elk vloeistofniveau heeft een specifieke druk. De druk zorgt voor een uitgangssignaal dat de hoogte aangeeft van het waterniveau.

Symptomen van een kapotte waterniveausensor

Eventuele storingen in de waterniveausensor kunt u aflezen van het display. Neem contact op met Prismafilter als u meldingen ziet die u niet vertrouwt.

Met welke onderdelen is de waterniveausensor gekoppeld?

Een luchtwasser waterniveausensor is gekoppeld met andere systemen en onderdelen binnen de luchtwasser. Het kan daarom voorkomen dat een defect in de waterniveausensor een andere oorsprong heeft dan dit onderdeel. De waterniveausensor is gekoppeld/ werkt samen met:

  • zuurkast
  • sonde
  • electronische sensor
  • doorvoerwartel
  • aansluitnippel voor toevoer schoon water

Service bij defecte waterniveausensor van uw luchtwasser

Werkt uw luchtwasser niet meer naar behoren en vermoedt u dat de waterniveausensor of aanverwante systemen defect zijn? Prismafilter beschikt over een 24/7 servicedienst met
gekwalificeerde, gecertificeerd medewerkers die met diverse waterniveausensoren en fabrikanten ervaring hebben. Tevens hebben we goede inkoopcondities bij verschillende waterniveausensor fabrikanten. Neem voor reparaties en vervangende onderdelen contact met ons op of bel: 0544 379 084.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht