Chemische luchtwasser BWL 2005.01.V8 varkenshouderij
Terug naar het overzicht

Chemische luchtwasser BWL 2005.01.V8 varkenshouderij

Chemische luchtwassers van het type BWL 2005.01.V8 verbeteren het stalklimaat en de luchtkwaliteit in varkenshouderijen. Een chemische luchtwasser reduceert ammoniak tot wel 70%, geur tot 30% en fijnstof tot 35%. Doordat de gas- en stofuitstoot ruim onder de wettelijke grenzen dalen kunnen varkenshouderijen op een gezonde manier meer varkens gaan houden.


Chemische luchtwassers van het type BWL 2005.01.V8 zijn geschikt voor varkenshouderijen met:

  • kraamzeugen;
  • gespeende biggen;
  • guste en dragende zeugen;
  • dekberen;
  • vleesvarkens;
  • opfokberen;
  • opfokzeugen.

Prismafilter is gespecialiseerd in luchtwassers, luchtfilters, biofilters en toebehoren voor de agrarische en industriële sector en levert dit type chemische luchtwasser aan varkenshouderijen. Onze chemische luchtwassers zijn verkrijgbaar in bouwkundige uitvoering of module uitvoering.

De werking van een chemische luchtwasser

Een chemische luchtwasser filtert de uitgaande stallucht, waarbij ammoniak en fijnstof in het filterpakket worden afgevangen. Het filterpakket in de chemische luchtwassers heeft een groot aanstroomoppervlak en daardoor een lage luchtweerstand. Tijdens het filteren van de uitgaande stallucht wordt het filterpakket door een circulatiepomp continue bevloeid met proceswater uit de luchtwasser. Tijdens de bevloeiing wordt zwavelzuur gemengd met het proceswater. Zodra de ammoniak in contact komt met het proceswater, bindt het zich aan het zwavelzuur. Doordat het elektriciteitsverbruik van de pomp precies is afgestemd op de capaciteit dat benodigd is om de luchtwasser optimaal te laten functioneren, wordt er geen energie verspild. Dat betekent een besparing op energiekosten en een hoog rendement met zo min mogelijk energie. Bekijk voor meer informatie ook de gedetailleerde beschrijving van de chemische luchtwasser BWL 2005.01.V8.

Combinaties met energiemanagement systemen

De warmte uit varkenshouderijen is bruikbaar voor energiemanagementsystemen. Door de warmte van de stal in te zetten voor warmtepompen, luchtinlaatverwarming en vloerverwarming is het mogelijk op energiekosten te besparen. Daarbij is het mogelijk warmte energie uit uw stal of zonnepanelen op te slaan voor later met de SolarFreezer.

Uitstoot administratie op orde

De overheid controleert de uitstoot van varkenshouderijen. De luchtwassers van Prismafilter zijn daarom voorzien van dataregistratie. Prismafilter houdt de regelgeving en activiteitenbesluiten nauwlettend in de gaten zodat onze systemen up-to-date blijven.

Meer informatie over chemische luchtwasser BWL 2005.01.V8 varkenshouderij

Neem voor meer informatie over chemische luchtwassers type BWL 2005.01.V8 voor de varkenshouderij contact op met onze medewerkers.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht