Biologische luchtwasser BWL 2006.02.V6 voor knaagdierhouderij
Terug naar het overzicht

Biologische luchtwasser BWL 2006.02.V6 voor knaagdierhouderij

Biologische luchtwassers type BWL 2006.02.V6 veraangenamen het stalklimaat en verbeteren de luchtkwaliteit in knaagdierhouderijen. Een biologische luchtwasser reduceert ammoniak tot 70%. Doordat de uitstoot ruim onder de wettelijke grenzen daalt kunnen knaagdierhouderijen op een gezonde manier meer knaagdieren gaan houden. De BWL 2006.02.V6 is geschikt voor knaagdierhouderijen met voedsters en vleeskonijnen.


Biologische luchtwassers van Prismafilter

Prismafilter is gespecialiseerd in luchtwassers, luchtfilters, biofilters en toebehoren voor de agrarische en industriële sector. Prismafilter levert onder andere dit type biologische luchtwasser aan knaagdierhouderijen. De biologische luchtwassers van type BWL 2006.02.V6 zijn verkrijgbaar in bouwkundige uitvoering of module uitvoering.

De werking van een biologische luchtwasser

Tijdens het filteren van de uitgaande stallucht, bevloeid een circulatiepomp het biologische filterpakket continue met proceswater. Tijdens de bevloeiing mengen de bacteriën zich met de stallucht en het water. De bacteriën op het filterpakket zetten ammoniak om in nitraat en nitriet. Het proceswater wordt iedere cyclus gezuiverd door het waterzuiveringssysteem. Wanneer het water niet langer voldoende gereinigd kan worden is het afvalwater bruikbaar als meststof voor op het land. De biologische luchtwasser pompt schoon water in haar systeem en het proces herhaalt zich weer.

Energie rendement en efficiëntie

Doordat het elektriciteitsverbruik van de circulatiepomp en ventilator precies is afgestemd op de capaciteit die benodigd is om de biologische luchtwasser optimaal te laten functioneren, verspilt u geen energie. U bespaart energiekosten en behaalt een hoog rendement met minder energie.

Combinaties met energiemanagementsystemen

De warmte uit knaagdierhouderijen is bruikbaar voor energiemanagementsystemen. Door de warmte van de stal in te zetten voor warmtepompen, luchtinlaatverwarming en vloerverwarming is het mogelijk op energiekosten te besparen. Daarbij is het mogelijk warmte energie uit uw stal of zonnepanelen op te slaan voor later met de SolarFreezer.

Uitstoot administratie op orde

De overheid controleert de uitstoot van knaagdierhouderijen. De luchtwassers van Prismafilter zijn daarom voorzien van dataregistratie. Prismafilter houdt de regelgeving en activiteitenbesluiten nauwlettend in de gaten zodat onze systemen up-to-date blijven.

Meer informatie over biologische luchtwasser BWL 2006.02.V6 knaagdierhouderijen

Neem voor meer informatie over biologische luchtwassers type BWL 2006.02.V6 voor de knaagdierhouderij contact op met onze medewerkers.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht