Ventilatie met warmteterugwinning

Ventilatie met warmteterugwinning


Gebruik ventilatie en een warmteterugwinningsysteem voor energiebesparing op uw stal. Hoe werkt dit precies? Zet de warme lucht die vrijkomt tijdens het ventileren in de stal om in diverse energiebesparende mogelijkheden. Prismafilter kan u hierin faciliteren door middel van ventilatie te combineren met warmteterugwinning.

Hoe werkt warmteterugwinning?

Een luchtwasser voert verontreinigde warme stallucht naar buiten af. De warmte uit deze lucht, of komend uit het spuiwater van de luchtwasser, kunt u ook gebruiken om op een energiezuinige manier het stalklimaat te stabiliseren. De warmte van de vieze stallucht verwarmt dan via een warmtewisselaar de koudere verse buitenlucht voor, die daarna de stal ingeblazen wordt. Zo gaat er amper warmte uit de stal verloren terwijl de vervuilde lucht uit stal netjes wordt afgevoerd via de luchtwasser. Het comfort voor uw dieren gaat omhoog en u bespaart op verwarmingskosten in uw stal. In combinate met ventilatie werkt warmteterugwinning nog efficiënter.

Duurzaam en gezond ondernemen

Ventilatie met warmteterugwinning kan ingezet worden als onderdeel van een duurzame veehouderij of varkenshouderij. Voor een goede en gezonde werking van het systeem is het belangrijk dat de filters van het warmteterugwinsysteem regelmatig worden vervangen. Zo zorgt u voor een hoog warmteterugwinning-ventilatie-rendement. Naast warmteterugwinsystemen bestaan er ook klimaatbeheersingssystemen zoals de Solar Freezer, Pad Cooling en energiemanagement waarmee u uw onderneming nog duurzamer en gezonder kunt maken. Prismafilter is specialist op het gebied van luchtwassers en klimaatbeheersingsystemen voor uw stal en daardoor uw geschikte partner voor een efficiëntere en duurzamere toekomst.

Meer informatie over ventilatie met warmteterugwinning

Prismafilter kan u voorzien van luchtwassers, ventilatie en warmteterugwinsystemen voor op uw stal. Ook voor toebehoren kunt u terecht bij Prismafilter. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van warmteterugwinning en ventilatie voor uw stal? Neem dan contact op met onze medewerkers. We adviseren en denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op