Stofreductie in pluimveestallen is een hot item en niet eenvoudig op te lossen. De traditionele filtersystemen kunnen de kleine stofdeeltjes PM-10 meestal niet goed filteren of vervuilen het filter al snel overmatig. Ook stof filteren met een warmteterugwinsysteem geeft een relatief lage reductie.

Unieke filtering op basis van cycloonfiltering

Door jarenlange kennis en ervaring van filtering in diverse bedrijfstakken, is Prismafilter in staat een unieke filtering op basis van cycloonfiltering te realiseren. Dit 2-Dust filter werkt op basis van het wegslingeren van de fijnstof door een hoge radiale snelheid. Door de ontwikkelde kinetische energie scheidt het stof zich van de hoofdluchtstroom en verlaat gereinigd het filter. Het afgevangen stof wordt via een secundair afzuigkanaal opgevangen en afgevoerd. Door deze wijze van filtering realiseren we een hoog rendement met een acceptabel weerstandsniveau. Het verwijderingsrendement van de fijnstof PM-10 bedraagt maar liefst 95%! Het is mogelijk om het filter te combineren met een warmtewisselaar die de warmte uit de ventilatielucht van de stal opvangt en vervolgens weer hergebruikt.

Meer weten over 2-Dust?

Wij informeren u graag over onze unieke en efficiënte fijnstofoplossing 2-Dust en de eventuele toepassing met het warmteterugwinsysteem. Neem daarvoor contact met ons op.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht