De temperaturen in ons land stijgen en door de warmte worden de dieren sloom, eten minder, krijgen minder weerstand of worden ziek. Dit zijn de gevolgen van hittestress, dat ontstaat wanneer het dier door hoge temperatuur en luchtvochtigheid niet in staat is zijn/haar lichaamstemperatuur te regelen. Met extreem hoge temperaturen en onvoldoende maatregelen kunnen dieren hier zelfs aan overlijden. Het is daarom erg belangrijk om tijdig juiste maatregelen te treffen.

Bij hoge buitentemperaturen zorgt meer ventilatie niet direct voor meer verkoeling. Wij vertellen u graag meer over onze producten die hittestress voorkomen.

Direct over de dieren ventileren

U creëert hiermee kunstmatige wind. Dit kan bij bijvoorbeeld rundvee met behulp van melkvee-/korfventilatoren.
<< lees meer >>

Water verdampen via adiabatische koeling

Dit kan met een zogenoemde nevelkoeling. Hierbij wordt water onder hoge druk verneveld voor de luchtinlaat of voor de recirculatieventilatoren.
<< lees meer >>

Inlaat conditioneren met wisselaars.

Door het plaatsen van wisselaars in de luchtinlaat welke met koud water gevoed worden, door een bron en/of een koudwatermachine (chiller).
<< lees meer >>

Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw persoonlijke situatie. Neem voor advies, meer productinformatie of prijsinformatie contact met ons op via 0544-379084 of info@prismafilter.nl. Ook kunt u een kijkje nemen op onze website: www.kleventa.nl of www.prismafilter.nl.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op
Terug naar het overzicht