Circulatiepomp luchtwasser repareren

Circulatiepomp luchtwasser repareren


Is de circulatiepomp van uw luchtwasser stuk? Prismafilter ondersteunt u bij het repareren van de luchtwasser circulatiepomp. U bent bij Prismafilter welkom voor advies, vervangende onderdelen en een volledige service.

Over de circulatiepomp

Een circulatiepomp zorgt ervoor dat het proceswater van de luchtwasser wordt rondgepompt. Wanneer de circulatiepomp defect raakt, dan wordt het proceswater niet meer rond gepompt en zal de ventilatielucht ook niet meer worden gewassen. Een circulatiepomp werkt op een netspanning van 380V/50Hz. Deze wordt bewaakt door sensoren in het systeem en wordt tevens gelogd via de datalogging.

Symptomen van een kapotte circulatiepomp

Een kapotte circulatiepomp in uw luchtwasser is te herkennen aan kortsluiting of een afwijkend geluid van de motor. De circulatiepomp kan één of meerdere storingen hebben zoals defecte lagers, een kapotte motorwaaier, een kromme aandrijfas en/of een defecte wikkeling van de motor. Ook treedt er soms een alarm op wanneer de pomp buiten de drukgrenzen komt welke zijn voorgeprogrammeerd in de besturingskast. Als dat gebeurd schakelt de circulatiepomp af. Andere mogelijke oorzaken zijn ondermeer vervuiling in de voorzeef en in de sproeiers.

Met welke onderdelen is de circulatiepomp gekoppeld?

Een luchtwasser circulatiepomp is gekoppeld met andere systemen en onderdelen binnen de luchtwasser. Het kan daarom voorkomen dat een defect in de circulatiepomp een andere oorsprong heeft dan dit onderdeel. De circulatiepomp is gekoppeld/ werkt samen met:

  • standleiding
  • besturingskast
  • sensoren

Service bij defecte luchtwasser

Werkt uw luchtwasser niet meer naar behoren en vermoedt u dat de circulatiepomp of een aanverwant systemen defect is? Prismafilter beschikt over een 24/7 servicedienst met gekwalificeerde, gecertificeerd medewerkers die met diverse pompfabrikanten ervaring hebben. We hebben goede inkoopcondities bij verschillende pompfabrikanten. Neem voor reparaties en vervangende onderdelen contact met ons op of bel: 0544 379 084.

Meer weten? Neem contact met ons op Neem contact op