Filterinstallaties

Filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter bouwt filterinstallaties voor de industrie, waaronder fijnstof filterinstallaties, lasdampafzuiging, pulse-jet filterinstallaties, silofilters en mobiele filterinstallaties. We kunnen met onze filterinstallaties emissies van kleiner dan 1mg/Nm3 garanderen. Prismafilter filterinstallaties werken met drukvaten met perslucht en een tweetal ventielen. De perslucht veroorzaakt een drukpuls die de filters direct reinigt en het effect van de filterinstallaties optimaal blijft. Houd uw werkplekken en het milieu gezond met Prismafilter filterinstallaties.


Fijnstof filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert fijnstof filterinstallaties voor de industrie. Van laswerkplaatsen tot en met de zware staalindustrie en de kolengestookte centrales. Prismafilter heeft voor al deze fijnstof producerende industrieën fijnstof filterinstallaties.

Lees Meer
Lasdampafzuiging voor de industrie

Bij laswerkzaamheden ontstaan schadelijke dampen, Deze schadelijke dampen bevatten gassen, stof en fijnstof van metaaloxiden. De MAC-waarde is de Maximaal Aanvaarde Concentratie van een (schadelijke) stof en mag niet meer als 1mg/m³ lucht bevatten. Schone lucht is belangrijk om uw medewerkers gezond te houden. Prismafilter levert lasdampafzuiging voor de industrie.

Lees Meer
Pulse-jet filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert pulse-jet filterinstallaties voor de industrie. Dit type ontstoffingsfilter met slangenfilters of patronen filters wordt industrieel het meest toegepast. Het voordeel van patronenfilters in het algemeen is met een relatieve grote filteroppervlak kan worden behaald in een relatief kleine installatie. De filters worden door middel van persluchtdrukstoten gereinigd om een constante airflow te behouden.

Lees Meer
Silofilters voor de industrie

Tijdens het vullen van silo’s ontsnapt er lucht met stof die belastend kan zijn voor het milieu. Prismafilter levert silofilters voor het ontluchten en onstoffen van silo’s. De silofilters filteren de ontsnappende lucht tijdens het vullen en ontlasten daarmee het milieu. Sensoren in het filterhuis zorgen ervoor dat het filter opmerkt dat de silo gevuld wordt zodat het silofilter op tijd in actie komt. Prismafilter biedt onderhoudsvriendelijke ontluchtingsfilters in RVS, geïntegreerde filtersturing en leverbaar met inlasring of montageflens. Ook leveren wij ook vervangingsfilters.

Lees Meer
Mobiele filterinstallaties voor de industrie

Prismafilter levert mobiele filterinstallaties voor de industrie en bouw. Met name in de bouw en in werkplaatsen waar met afkortzagen en andere verspanende werktuigen wordt gewerkt, zijn dit soort installaties onmisbaar.

De noodzaak voor filterinstallaties

Mobiele filterinstallaties helpen bevuilde lucht in gesloten en niet gesloten ruimtes te zuiveren en ze lenen zich uitstekend voor situaties waarbij afzuiging op wisselende plekken nodig is, bijvoorbeeld voor het afzuigen van stof, slijpstof of dampen van lasrook.

Prismafilter mobiele filterinstallaties

Prismafilter levert de DUST-BEST 200 stofafzuiger. Deze mobiele filterinstallatie is speciaal ontwikkeld voor de bouw en heeft een speciaal, voor 2BEST ontwikkeld, filtersysteem van Prismafilter. Het apparaat heeft een groot reservoir, een stalen constructie en een grote luchtflow. Doordat het multi-tube filtersysteem met teflon is gecoat blijft er geen stof hangen aan het filter. De filterinstallatie werkt probleemloos met materialen zoals promatec, gips en fermacel.

De werking van mobiele filterinstallaties

Het opgezogen stof wordt opgevangen in twee containers met een volume van 100 liter. De containers zijn voorzien zijn van plastic zakken en daardoor eenvoudig en stofvrij te legen. De ingebouwde contactdoos met in-/uitschakelautomaat kan tot max. 2000 W belast worden en zorgt ervoor dat de DUST-BEST 200 automatisch aanslaat bij het starten van het aangesloten apparaat. De DUST-BEST 200 schakelt zichzelf na 10 seconden ook weer vanzelf weer uit wanneer het aangesloten apparaat uitschakelt.

Comfortabeler werken met mobiele filterinstallaties

Werken met een mobiele filterinstallatie heeft diverse voordelen. Deze mobiele filterinstallatie heeft een:

  • zelfreinigende werking
  • reinigingsautomaat voor de zware stoffen
  • grote standtijd
  • stabiele volumestroom
  • groot reservoir
  • overvulbeveiliging
  • schakelautomaat

Meer informatie over mobiele filterinstallaties

Wilt u meer weten over mobiele filterinstallaties voor de industrie en bouw? Neem contact op met onze medewerkers. Bekijk ook onze oplossingen voor lasdampafzuiging, pulse-jet filterinstallaties, silofilters en fijnstof.

Lees Meer